O fiică de fost primar din Călărași și două… numere vor să fie arhitect-șef la Timișoara

Patru oameni s-au înscris la concursul pentru arhitect-șef al Timișoarei. Doar trei, din care unul e fiica unui fost primar din Călărași, au rămas în competiție. Iar doi preferă să rămână anonimi.

arhitect-șef

Au vrut să fie arhitect-șef la Timișoara Mădălina Zăgărin, Dan Cristian Junea-Răduș și candidații 200013 și 200014. Până la urmă, la probele eliminatorii de concurs care vor avea loc vineri, 23 aprilie, au rămas doar trei. Cristian Junea a fost respins la proba dosarelor, deoarece nu îndeplinea condiția de vechime în specialitatea studiilor prevăzută la art. 468 din OUG 57 / 2019. El poate depune contestație până miercuri după-amiază, la ora 15.

Mădălina Zăgărin este fiica unui fost primar din comuna Borcea, județul Călărași. În 2013, pe când tatăl ei era edil-șef, a lucrat la Planul Urbanistic General al comunei. „A lucrat cu firma care a câștigat licitația de întocmire a PUG-ului, este vorba de o societate cu capital suedez. Ea doar a colorat harta”, spunea Marcel Zăgărin despre prestația profesională de la acea vreme a fiicei lui.

Ceilalți doi candidați la funcția de arhitect-șef au preferat să apeleze la prevederile regulamentului GDPR, invocând protecția datelor personale. Cei doi ar fi R. Pescar și G. Almăjan. Atât ei, cât și Cristian Junea au susținut, în 21 februarie, în București, la Registrul Urbaniștilor, un examen de atestare pentru „persoane care intenționează să ocupe sau ocupă temporar funcția publică de arhitect-șef”.

Probele eliminatorii de cunoștințe de operare pe calculator, respectiv limba engleză sunt programate vineri, 23 aprilie. Cei care le promovează vor susține luni, 26 aprilie, proba scrisă.