Numele lui Cristian Bușoi apare în scandalul de corupție din Parlamentul European

cristian bușoi

sursa foto: Twitter / Cristian Bușoi

Numele fostului președinte al PNL Timiș, Cristian Bușoi, apare în scandalul de corupție din Parlamentul European. Eurodeputatul a fost în 2020 în Qatar, pe banii gazdelor, alături de eurodeputata din Grecia arestată deja.

Vicepreședinte PNL, Cristian Bușoi este la cel al patrulea mandat de europarlamentar. El este șeful Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie, care promovează ideea gazului din Qatar. În această calitate, potrivit libertatea.ro, Bușoi a fost invitat în Qatar pe banii gazdelor. Bușoi a vizitat Doha alături de Eva Kaili, eurodeputatul grec arestată după ce a fost găsită cu sute de mii de euro bani cash. Parchetul belgian a cerut ridicarea imunității Evei Kaili, iar judecătorii i-au prelungit mandatul de arestare, sub suspiciuni de corupere din partea Qatarului.

O documentare Libertatea arată că și Cristian Bușoi a avut mai multe luări de poziție în favoarea regimului de la Doha. Europarlamentarul român este co-autorului unui articol dintr-un cotidian belgian în care susțin că, deși e criticat din toate părțile în ceea ce privește drepturile muncitorilor străini, Qatarul a făcut reforme în acest domeniu, reforme care ar putea deveni modele pentru țările din regiune.

Umbra lui Bușoi la Timișoara

Cristian Bușoi a intrat în PNL în 1996 și a fost ales deputat prima dată în 2004. în 2007 a intrat în Parlamentul European. De profesie medic, el a fost, în 2013, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Potrivit declarației sale de avere, este unul dintre cei mai bogați europarlamentari români. Bușoi deține 4 terenuri agricole și unul intravilan, un apartament la București și unul în Bruxelles, dar și două case: una vacanță în București și una de locuit în Drobeta-Turnu Severin.

Europarlamentarul a acordat împrumuturi de 1,4 milioane de euro unor societăți și persoane fizice, dar are și trei credite, în valoare totală de 750.000 euro.

În 2019, Cristian Bușoi a fost preşedinte al PNL Timiş. În perioada în care Nicolae Robu a fost primar, firma Tradecomia, sprijinită de Bușoi, a avut mai multe contracte cu municipalitatea. Societatea se ocupa de spații verzi, deși avea ca obiect de activitate deratizarea s-a ocupat de amenajarea spaţiilor verzi. De numele lui Bușoi se leagă și mai multe controverse legate de achizițiile de aparatură medicală în unele spitale timișorene.

About Post Author