Nu vrem un oraș mort! Robu explică de ce e normal să fie gălăgie în centrul Timișoarei

oameni

Locuiți în centrul Timișoarei și vă deranjează volumul prea tare al muzicii care însoțește diversele evenimente organizate acolo? Nicio șansă să scadă! Primarul Nicolae Robu spune că nu suntem la țară și nu ne permitem să avem „un oraș mort”. Mai ales că străinilor le place foarte tare așa cum e.

Sfârșiturile de săptămână în centrul istoric al Timișoarei sunt pentru unii prilej de distracție, iar pentru alții, sursă de enervare și stres. În ambele situații, sursa este fondul sonor care însoțește diversele evenimente, organizate, de multe ori, simultan în piețele și pe pietonalele din zonă. Primarul Nicolae Robu spune că e normal ca lucrurile să stea astfel și nu intenționează să limiteze în vreun fel volumul muzicii. Dacă stai în centru, trebuie să te obișnuiești cu asta, pentru că, explică edilul, la fel e peste tot în lume.

„Știu că unii n-or să mă voteze”

„Este o lege (legată de nivelul zgomotului – n.r.) și nu putem face suprareglementări. În orice caz, în orice oraș de pe planeta asta care are astfel de locații cum sunt aceste piețe ale noastre se desfășoară evenimente în aer liber. Inevitabil, nu e aceeași liniște pe care o poți găsi într-un cartier sau în orice altă parte a unui oraș, nu mai vorbim de liniștea de la sate”, a declarat Robu. Edilul vorbește și în termeni… electorali și știe că asta are să-l coste, dar nu contează. „Spun lucrurilor pe nume. Știu că unii din zonă n-o să mă voteze pentru că am spus așa ceva. Ce vrem, un oraș mort? Acum, când am fost cu delegația primarilor și viceprimarilor din cele șase orașe înfrățite, vineri și sâmbătă, în zona de promenadă, au fost cu toții impresionați de pulsul sănătos al orașului”, explică primarul Timișoarei.

Edilul s-a declarat încântat de un happening peste care a dat întâmplător, aproape de miezul nopții. „La ora 11 jumătate, în Piața Libertății, era un pian. Cântau superb niște tineri care nu se cunoșteau între ei, ajunși întâmplător în zonă. Unul dintre ei a avut inițiativa. Am stat de vorbă cu el, reșițean, a venit în Timișoara și își caută un loc de muncă aici. El a dus un pian vechi, care sună foarte bine, în Piața Libertății și când am trecut cu primarii și viceprimarii în jur erau mulți oameni. Era un happening acolo, nu era nimic programat. A terminat de cântat, lumea a aplaudat, era încântată de ce frumos se întâmplau lucrurile acolo (…) Ce vreți, să interzicem astfel de lucruri? Asta dă viață și valoare orașului nostru”, spune Nicolae Robu.

Orașul, mai presus de suferința individuală

Printre cei care s-au declarat deranjați de fondul sonor prea puternic din zona centrală se numără și o apropiată a edilului. Totuși, nemulțumirea unei persoane nu se compară cu, susține primarul, binele orașului. „Printre foarte puținii locatari din Piața Libertății este o familie pe care o prețuiesc foarte mult. Este secretara, jolly joker al PNL Timiș, de fapt, care acolo locuiește. I-am spus «doamna Sabina, îmi pare rău de dumneavoastră, dar orașul, pentru mine, e mai presus de suferința pe care o aveți dumneavoastră când ați vrea liniște și în piață sunt evenimente»”, a conchis Nicolae Robu.

About Post Author