21 ianuarie 2021

Nu vor fi măsuri noi de relaxare de la 1 iulie. Nu se deschid restaurantele

Urgenţă

Nu se vor deschide restaurantele și nu vor fi aplicate nici alte măsuri de relaxare, față de cele care sunt puse deja în practică. Asta, deși unele erau așteptate de la 1 iulie. Este anunțul făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Cea de a patra etapă de introducere a unor măsuri de relaxare, programată de la 1 iulie, va fi amânată. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că aceasta este decizia Grupului de suport tehnico-știintific.

„A avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare (n.r. – care ar fi urmat să fie aplicate de la 1 iulie) (…) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis amânarea celei de a patra etape de relaxare”, a explicat Tătaru, la Digi 24.

Potrivit ministrului Sănătății, numărul mare de cazuri este cauzat de nerespectarea regulilor și de nepăsarea multor români. „Noi nu am terminat valul 1 al bolii. Ceea ce se întâmplă acum este o recrudescență a nerespectării regulilor”, a mai afirmat Tătaru.

Luni, 29 iunie, au fost anunțate încă 269 de cazuri de coronavirus în România. Până acum, de la începutul pandemiei, au fost infectate cu acest virus 26.582 persoane. Aproape 19.000 au fost declarate vindecate, iar 1.634 au murit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: