Nu sunt bani pentru tichete de vacanță la Primăria Timișoara. Nu încă, zice Robu

carantină

Cam 3 milioane de lei – atâta costă în acest an tichetele de vacanță pentru angajații Primăriei Timișoara și ai instituțiilor din subordine. E aproape dublu față de 2018 și momentan nu sunt bani. Primarul Nicolae Robu afișează un optimism cu jumătate de gură.

Angajații din Primăria Timișoara și instituțiile din subordine nu au primit, în acest an, tichetele de vacanță la care le dă dreptul legea. Explicația e cât se poate de simplă: există alte plăți urgente care trebuie făcute și nu sunt destui bani la bugetul local. În aceste condiții, toată lumea așteaptă. „Nu s-au dat niciunde tichetele. Structurile autonome care au ordonanțare proprie de credite (Poliția Locală, de exemplu – n.r.) pot să dea mai devreme. Anul acesta le-am transmis însă mesaj să nu creăm tensiuni și să dăm pentru toată lumea deodată”, spune primarul Nicolae Robu.

O altă problemă este că a crescut numărul celor care au dreptul să primească vouchere de vacanță. „Suma e mai mare decât anul trecut. Avem aproape un milion de plătit tichete de vacanță numai pentru asistenții sociali ai persoanelor cu dizabilități. 750 avem angajați până acum, pentru că și ei beneficiază, sunt angajați ca toți ceilalți. Sunt în plus, nu i-am avut anul trecut”, explică edilul șef. Numărul acestora ar putea crește. „S-ar putea să ajungem la 3.000 de noi angajați. Deocamdată avem 750, dar sunt circa 3.000 de asistenți sociali în oraș. Toți care optează să fie angajați avem obligația să-i angajăm. Până acum, ei primeau indemnizații. 10% plăteam noi și 90% plătea guvernul, acum avem 100%”, mai spune Robu.

Potrivit primarului, în 2018, tichetele de vacanță au costat bugetul local mult mai puțin. „Pe tichete a fost undeva la 1,6 milioane de lei anul trecut. Acum e aproape de 3 milioane”, afirmă acesta. Când se vor acorda aceste vouchere? Nimeni nu poate spune cu precizie. Depinde de încasări. „Deocamdată am aprobat sumele mari, presante pentru toată lumea. Aștept să mi se comunice ce încasări am mai avut și voi hotărî și cu tichetele de vacanță (…) O să le dăm în curând, să văd care este situația după plățile mari”, a conchis primarul Timișoarei.

About Post Author