Nu se mai repară DN68A, la Coșava. DRDP și-a dat seama că… e prea aglomerat drumul

coșava

O zi au durat noile lucrări de reparații pe DN 68A, la Coșava. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunță oprirea intervenției, pntru că e prea aglomerat.

Cea mai tranzitată șosea din vestul României, adică bucata din DN68 A care preia traficul între cele două bucăți de autostradă, a intrat în reparații luni, 31 iulie. Acest tronson de aproximativ patru kilometri a fost refăcut integral în urmă cu doi ani, însă traficul este foarte intens, așa că se produc în mod curent denivelări și gropi.

Aici ar fi urmat să lucreze Axela Construcții, compania care a făcut și reparația generală, iar circulația s-ar fi desfășurat cu restricții. După numai o zi însă, DRDP a anunțat „la loc comanda”.

„Valorile foarte mari de trafic îngreunează intervențiile de pe DN 68A în zona Coșava, motiv pentru care lucrările de reparatii se vor sista pâna la finele zilei de astăzi (marți, 1 august – n.r.), urmând să fie reluate la o dată pe care o vom anunța ulterior. Drumul național care leagă nodurile rutiere Margina și Holdea are trafic de autostradă, nefiind proiectat pentru asemenea valori de circulație. Aceste lucrări sunt esențiale pentru menținerea viabilității drumului în condiții de siguranță”, au transmis reprezentanții drumarilor.

Între timp, pe bucata lipsă din Autostrada A1, între Margina și Holdea, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu au curățat terenul rămas în paragină, prgătindu-se de începerea efectivă a șantierului, estimată în această toamnă. Este pe ultima sută de metri proiectarea.

About Post Author