Nu rămânem fără menestreli stradali. 25 de artiști vor putea cânta și desena în centrul Timișoarei

menestreli

foto: Arhivă

Casa de Cultură a încheiat audițiile pentru autorizarea artiștilor stradali. S-au înscris 33 de oameni în total, cei mai mulți pentru zona centrală. A trecut aproape toată luma. Vom avea muzicieni, graficieni și un singur „specialist” în baloane și clovnerie, dar acesta nu în centru.

În perioada 25-29 septembrie, în Sala Lira a Casei de Cultură au avut loc audierile celor care au vrut să obțină autorizație pentru a putea cânta, dansa sau desena pe străzile și în piețele Timișoarei. Din acest an există un regulament cu prevederi clare, trecut prin consiliul local. La audieri s-au înscris 33 de artiști: 22 pentru activități muzicale, 9 pentru activități din sfera artelor vizuale și unul pentru artă stradală (baloane, clovnerie). S-au prezentat în fața comisiei de validare 32 și au fost admiși 31, astfel:

  • Muzică: 21 (18 în zona 1 și 3 artiști în zona 2)
  • Arte vizuale: 9 (7 în zona 1 și 2 în zona 2)
  • Artă stradală: un artist admis, în zona 2

Zona 1 înseamnă Piaţa Victoriei, Piata Libertății, Piaţa Unirii, Piața Sf. Gheorghe, platoul din fața Parcului Central, străzil Mărăşeşti, Lucian Blaga, F. Griselini, Eugeniu de Savoya, V. Alecsandri, Fără Nume, Genral Praporgescu, Enrico Carusso, Sergent Constantin Muşat, Radu Negru, Florimund Mercy, A. Pacha, D. Cantemir, V.V. Delamarina, J. Bolyai

Zona 2 înseamnă Platou Sinaia, Piața Traian, Piața Țarcului, Piața Romanilor, Parcul Alpinet, străzil I.I. de la Brad, Holdelor, Piața Nouă, Veronica Micle, Al Russo, Tabor, Bogdăneștilor, Herculane, Ismail

Autorizarea este valabilă un an, iar legitimațiile pot fi ridicate de la Casa de Cultură (str. Miron Costin nr. 2), începând de joi, 5 octombrie. Următoarea sesiune de audiții va avea loc în ianuarie 2024.

„Artiștii care solicită autorizare ocazională (studenți, turiști etc. care locuiesc temporar la Timișoara) pot depune cererea de autorizare în orice moment al anului, aceasta fiind supusă analizei, în cadrul unei ședințe extraordinare a comisiei, care se va întruni în mod special, conform regulamentului. Autorizarea temporară este de maximum 30 de zile și poate fi reînnoită de cl mult două ori, pe parcursul unui an”, au transmis cei de la Casa de Cultură.

Pentru detalii, vă stăm la dispoziție zilnic, la telefon 0256-498214, între orele 9:00-16:30.

About Post Author