Nu dați bani cerșetorilor, dacă nu vreți să-i mai vedeți pe străzi! Sfaturi de la Poliția Locală

Aproape 350 de cerșetori ridicați de pe străzile din Timișoara, în acest an. Asta anunță viceprimarul Cosmin Tabără, în condițiile în care tot mai mulți timișoreni reclamă „invazia” de oameni fără adăpost din intersecții și din zonele de promenadă.

Poliția Locală

Timișoara s-a umplut, din nou, de cerșetori. Stau fie în intersecții, agasând șoferii, fie se plimbă pe la terasele din zona centrală, creând disconfort clienților. Nu prea se văd însă polițiști locali, al căror prezență este aproape… invizibilă. Și totuși, agenții există!

„Reprezentanții Poliției Locale mi-au transmis ce măsuri s-au luat, în acest an, pentru îndepărtarea cerșetorilor de pe străzile orașului: au fost depistate și preluate 343 persoane din categoria cerșetorilor și oamenilor străzii, din care 318 adulți și 25 minori. În ultima săptămână polițiștii locali au depistat 16 cerșetori, care, în mod repetat au fost preluați din stradă și duși la adăpostul de la Pădurea Verde”, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

Potrivit Poliției Locale, „zonele critice” ar fi str. Take Ionescu, Piața Victoriei, Piața Libertății, Catedrala Mitropolitană, str. Miresei – Calea Aradului, Calea Șagului, Constantin Brâncoveanu – 16 Decembrie, Piața Huniade, M. Kogălniceanu – Simion Bărnuțiu, Alba Iulia, Calea Martirilor – L. Rebreanu, Piața Badea Cârțan, E. Rizea, T. Vladimirescu, Telegrafului, V. Alecsandri, Republicii – Gara de Nord. Adică… tot orașul!

Dacă vedeți cerșetori sau oameni ai străzii, puteți anunța la numerele de telefon 0256-968 sau 0256-246.112 , iar un echipaj al PLT se va deplasa pentru preluarea acestora. Ce se întâmplă mai departe? „Această activitate este una dificilă, deoarece persoanele în cauză nu pot fi obligate să rămână în centre, iar aplicarea de sancțiuni nu are efect, acestea neavând veniturile necesare să plătească. Majoritatea celor aflați în astfel de situații provin din alte orașe ale țării și vin în Timișoara, unde primesc mai mulți bani”,anunță PLT.

Din acest motiv, timișorenii sunt rugați, din nou, să nu ofere bani cerșetorilor. Polițiștii locali au reluat campania de informare, împarțind pliante în intersecții, în zonele centrale, pe malurile Begăi, în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora.