Noul stadion de 32.000 locuri a primit OK de la Ministerul Finanțelor

stadion

Ministerul Finanţelor a eliberat avizul necesar începerii investiţiei la Stadionul „Dan Păltinişanu”, următorul pas fiind aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Anunțul a fost făcut de deputatul PSD Alfred Simonis.

„Am obţinut de la Ministerul Finanţelor avizul necesar demarării investiţiei la Stadionul «Dan Păltinişanu», document obligatoriu pentru construirea noii arene a Timişoarei. Urmează noi paşi care să ne apropie de ceea ce ne dorim cu toţii, dar este foarte important de precizat că nu putem realiza în câteva săptămâni ceea ce alţii au tărăgănat zeci de ani”, a scris pe Facebook, Alfred Simonis.

Simonis spune că a fost la Ministerul Finanțelor, pentru a se asigura că „avizul nu stă rătăcit în vreun birou”. Pasul următor este emiterea unei mult promise hotărâri de guvern.

„Ulterior emiterii avizului Ministerului Finanţelor, Ministerul Dezvoltării trbui să anunţe deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de act normativ pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii. Apoi, proiectul de hotărâre de guvern intră pe circuitul de avizare şi apoi la Secretariatul General al Guvernului pentru introducerea acestuia pe ordinea de zi a şedinţei de guvern”, mai explică Simonis.

Stadionul „Dan Păltinișanu”, închis de doi ani, deoarece nu îndeplinea condițiile de siguranță, urmează să fie demolat, operațiune care va fi finanțată de Consiliul Județean Timiș. Demolarea va dura șase luni, banii fiind prevăzuți în bugetul instituții pe 2024. Construirea noii arene va fi finanțată de CNI, cu o contribuție a CJ, și are un cost estimat de 140 milioane de euro. Stadionul va avea 32.000 de locuri.

În luna septembrie, premierul Marcel Ciolacu a discutat, la Timișoara, cu suporterii, cărora le-a promis dreptate, adică un nou stadion. Patru luni mai târziu, încă nu a fost emisă hotărârea de guvern necesară.

About Post Author