Noul sediu de la Medicină poate intra în șantier. Va fi construit în Ghiroda

medicină

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” va avea, teoretic peste doi ani, unul dintre cele mai moderne campusuri din România. Construirea acestuia costă în jur de 24 de milioane de euro, bani de la Compania Națională de Investiții.

La Timișoara a fost semnat, marți, contractul pentru noul sediu al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. Acesta va fi construit la Ghiroda și este finanțat de Compania Națională de Investiții. Au venit la Timișoara pentru acest eveniment Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, și Manuela Irina Pătrășcoiu, directorul Companiei Naționale de Investiții.

„Noul campus trebuie să aducă o atmosfera modernă, trebuie să ținem pasul cu vremurile. Este o investiție importantă (…) Sunt trei tipuri principale de investiții în acest complex. Vor fi două amfiteatre, săli de seminarii, la care se adaugă o parte de relaxare. Aceasta include bazin didactic, sală de recuperare, o sală de sport, terenuri cu nocturnă, iar cea de a treia parte se referă la căminele studențești”, a declarat Cseke. „Este un vis care devine realitate. Medicina nu e doar o profesie, medicul trebuie să aibă si alte calități. E vorba despre dragostea de om, în primul rând. În noul campus vom avea și primul muzeu antropologie. Medicul va trebui să se aplece și spre arte, iar noi vom avea o sală de expoziții. De asemenea, vom avea săli de conferințe, vor fi facilități sportive”, a spus, la rândul lui, Octavian Crețu, rectorul UMF.

Ar trebui să fie gata în doi ani

Universitatea de Medicină și Farmacie va beneficia de o finanțare de 144,4 milioane de lei pentru acest proiect. Construcția ar trebuie să dureze 24 de luni, proiectul fiind implementat de Compania Națională de Investiții, prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

UMF „Victor Babeș” are, în prezent, peste 7.200 de studenți și peste 819 cadre didactice, specializate în mai mult de 100 de discipline. Noul sediu va fi construit în Ghiroda, pe un teren de peste 21.000 metri pătrați. Universitatea va finanța din fonduri proprii cheltuielile pentru racordurile la utilități. După ce investiția va fi finalizată, UMF „Victor Babeș” are obligația de a menține destinația acesteia și a de o întreține pe o perioadă de cel puțin 15 ani.

De construcția propriu-zisă se ocupă asocierea Strabag (lider) – MRD Instal – Dosetimpex SRL – IM Juravle – Kronlift – Capabil – CSP Proiect Line – Caloria SRL – Black Light SRL – Prodesign Engineering & Construction.

About Post Author