Noua maternitate a Spitalului Județean are finanțare. Dobra: Avem 13 milioane de euro

spitale

Aproape 13 milioane de euro va costa noua maternitate a Spitalului Județean. Banii există integral, a anunțat luni președintele CJ, Călin Dobra. Proiectarea și execuția sunt scoase de o săptămână la licitație, iar în noiembrie am putea avea un câștigător.

„Finanțarea noii maternități este asigurată (…) Am semnat, astăzi, alături de premierul Viorica Dăncilă și ministrul dezvoltării, Daniel Suciu, contractul de finanțare a noii maternități, pe care o construim în vecinătatea Spitalului Județean din Timișoara. Aproape 13 milioane de euro este valoarea proiectului, banii fiind asigurați prin finanțare europeană, bugetul de stat și contribuție proprie”, a anunțat, luni, pe Facebook, președintele CJ Timiș, Călin Dobra. El și-a ilustrat postarea cu fotografii în care apare alături de candidatul PSD la președinție, Viorica Dăncilă.

Maternitatea va avea bloc operator, săli de nașteri și camere de garda, compartimente de fertilizare in vitro, obstetrică patologică, ginecologie, chirurgie laparscopică obstetrică fiziologică și spitalizare de zi. Vor exista, de asemenea, compartimente de terapie intensivă și pentru prematuri, dar și facilități pentru însoțitori. Licitația pentru proiectare și execuție a fost lansată în 11 octombrie de CJ Timiș. Suma maximă pentru care poate fi câștigată această lucrare este de puțin peste 47 de milioane de lei. Clădirea va avea demisol, parter și patru etaje și va fi amplasată în apropierea SCJUT. O parte din finanțare este asigurată printr-un proiect european pe programul Interreg V-A Romania-Ungaria. Ofertele la licitația organizată de CJ sunt așteptate până în 18 noiembrie, la ora 15. Noul spital trebuie să fie gata în doi ani de la ordinul de începere a lucrărilor.

About Post Author