Noi sancțiuni propuse la PNL Timiș. Alegerile de la Municipiu, programate în 31 iulie

Deciziile drastice continuă în PNL Timiș. Biroul județean interimar a început procedura de suspendare a lui Raul Ambruș, Liviu Cocean și Claudiu Chira. A fost stabilită, de asemenea, data alegerilor, atât ls Municipiu, cât și la Județ. Situația este însă complicată în continuare.

pnl timiș

BPJ interimar al PNL Timiș a decis, joi, începerea procedurii de suspendare a unor drepturi deținute în calitate de membru al PNL pentru o perioadă de 6 luni pentru trei membri. „Vina” acestora este că ar fi acționat împotriva Statutului PNL și a deciziei de amânare a alegerilor organizației municipale din 3 iulie 2021.

„Este vorba despre Liviu Cocean, consilier județean PNL, și Raul Ambruș, consilier municipal PNL. În ceea ce îl privește pe deputatul Claudiu Martin Chira a fost votată trimiterea propunerii de suspendare către forurile abilitate de la nivel național. Propunerile de suspendare pentru Liviu Cocean și Raul Ambruș vor fi înaintate către Comitetul Director Județean al PNL Timiș, forul de conducere care poate lua aceste decizii, conform statutului PNL”, au anunțat reprezentanții PNL. BPJ interimar a aprobat și cele 18 decizii de suspendare a unor drepturi deținute în calitate de membri ai PNL, conform hotărârilor validate în ședința BPL interimar PNL Timișoara de marți, 13 iulie.

În cazul lui Ambruș și Cocean, pare a fi vorba doar de o formalitate, câtă vreme organizația Timiș este condusă, chiar dacă interimar, de Alin Nica.

S-a stabilit, de asemenea, și data alegerilor: la PNL Timișoara în 31 iulie, iar la PNL Timiș în 7 august. Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru CCL PNL Timișoara este 24 iulie, iar pentru CCJ PNL Timiș este 31 iulie. Candidaturile pot fi depuse la sediul PNL Timiș sau pe e-mail.