Nodul rutier Bethausen – Autostrada A1, aprobat de guvern

Bethausen

foto: Arhivă

În Timiș va fi construită o nouă descărcare pe autostrada A1, în zona comunei Bethausen. Utilitatea acesteia este confirmată printr-un document oficial încă din 2016, dar abia acum a fost aprobată o astfel de investiție.

Guvernul a avut pe ordinea de zi a ședinței d joi proictul privind „aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii «Nod rutier A1 (km 450+210) – DJ 609 (Bethausen)», judeţul Timiş”. Acesta urmază să fie construit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„În prezent, pe autostrada A1 km 449+500, la intersecția cu DJ 609 care supratraversează autostrada, localitatea Bethausen, nu este amenajat nici un fel de acces în autostradă. Necesitatea amenajării acestui nod rutier a fost relevată și în cadrul studiului de prefezabilitate realizat în anul 2016, prin care s-a analizat amplasarea și realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzile existente”, scrie în nota de fundamentare a proiectului.

Nodul rutier Bethausen va fi amplasat la intersecția autostrăzii A1 (km 449+500) cu DJ 609, la sud de Bethausen. Amenajarea nodului rutier este de tip „trompetă”, iar accesul la DJ 609 se face printr-o intersecție giratorie și o bretea bidirecțională amplasată în partea de nord a autostrăzii.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de 143,21 milioane de lei. Finanţarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (P.T.) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Durata de execuție este de 12 luni.

About Post Author