18 ianuarie 2021

Noaptea minții la ALDE: Tăriceanu, aliat cu Dăncilă, anunță că se aliază cu Ponta!

alde

ALDE, partid aflat în coaliția de guvernare, alături de PSD, se pregătește să facă alianță cu… Pro România! Anunțul a fost făcut pe Facebook de Călin Popescu-Tăriceanu, care a pus și o poză de la întâlnirea cu Victor Ponta.

„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris, miercuri, pe Facebook, Călin Popescu-Tăriceanu.

Vă reamintim, în acest moment, ALDE, partidul pe care îl conduce Tăriceanu, se află la guvernare, alături de PSD. Relația între cele două formațiuni este însă una destul de tensionată, ALDE vorbind chiar de ieșirea de la guvernare. Tăriceanu spunea, de altfel, la finalul lui iulie, că a vorbit cu Victor Ponta şi este pentru intrarea Pro România la guvernare.

Atât Tăriceanu, cât și Viorica Dăncilă, președintele PSD, intenționează să candideze la prezidențialele din noiembrie. „I-am spus doamnei Dăncilă că o campanie electorală în care vor fi doi candidați din partea celor două partide ale coaliției va aduce alimentarea invariabilă a unor tensiuni la nivel local. Sunt foarte mulți președinți care nu sunt mulțumiți la noi cu colaborarea în coaliție. Nu i-a deranjat faptul că a pus PSD candidat propriu, ci proasta colaborare la nivel local”, a mai declarat șeful ALDE, în luna iulie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: