Noaptea Filosofiei, la o nouă ediție. Despre spasme și tensiuni în Europa / PROGRAM

noaptea filosofiei

La finele săptămânii, Timișoara va găzdui pentru a patra oară Noaptea Filosofiei, un eveniment inițiat în România de Institutul Francez. După succesul de anul trecut, de la prima ediție națională, Noaptea Filosofiei se va desfășura și de data aceasta în două orașe: în Timișoara și în București.

Cei doi curatori, Léon Wisznia și Cornel Moraru, au pus la cal un maraton filosofic având ca temă generală „O compoziție europeană – spasme și tensiuni, dificultăți și dorințe de viitor”. Tematicile abordate sunt diverse, mergând de la artă la ecologie, de la etică la politică și religie.

Anul acesta, Noaptea Filosofiei se va desfășura vineri, 20 septembrie, la Institutul Francez, librăria La Două Bufnițe, librăria Cărturești Mercy, Muzeul de Artă și la sediul Comunității Evreilor.

Printre invitați se numără Cynthia Fleury, Dominique Bourel, Michel Agier, Sînziana Ravini, Stéphane Madelrieux, Bogdan Ghiu, Theodor Paleologu, Ciprian Mihali, Constantin Flondor, Radu Uszkai, Mihail Cernea, Cristian Iftode, Remus Breazu, Dragoș Grusea, Claudiu Mesaroș, Gabriel Kelemen, Octavian Repolschi, Anca Tiurean, Florin Lobonț, Carina Dragu, Narcis Georgiu, rabinul Zvika Kfir.

„Pentru că filosofarea este o abilitate înnăscută a celor mici, în cadrul evenimentului vor avea loc și ateliere special dedicate copiilor și adolescenților”, transmit cei de la Institutul Francez.

Un eveniment special va completa programul Nopții Filosofiei la Timișoara: un dialog între Cynthia Fleury și Oana Stănescu, curatoarea BETA, în 21 septembrie, de la ora 18, la Comenduirea Garnizoanei.

Programul complet este disponibil AICI.

About Post Author