Noaptea Cercetătorilor Europeni: pune-ți halatul alb și hai să te distrezi în laborator!

noaptea cercetătorilor

Noaptea Cercetătorilor Europeni are loc în 27 septembrie, în peste 300 de orașe din Europa, din care 20 în România. La Timișoara, evenimentul se desfășoară în campusul Nokia, unde vă așteaptă roboți, tot felul de experimente și multă distracție… tocilărească!

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și vrea să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Proiectul se adresează minților curioase și tinerilor care vor să înceapă o carieră în cercetare. La Timișoara, Noaptea Cercetătorilor Europeni va avea loc vineri, 27 septembrie, în Campusul Nokia de pe Bd. Republicii, între orele 17 și 22. Intrarea este liberă.

Pentru a doua oară la rând, Universitatea Politehnica participă la NEC. Vor mai multe standuri la care echipele de cercetare din UPT își vor prezenta ineditele proiecte la care lucrează în această perioadă. Printre acestea, sistem de afișare dinamică pe bază de POV cu LED-uri (Cosmin Cîrlea), pasarelă pentru autostrada urbană pentru bicicliști München (Andrada Negruț), simulator de manevre didactic realizat ca aplicație Arduino (lect. dr. ing. Ilona Bucătariu) sau prezentarea unor activități de cercetare și aplicații folosind calcul inteligent și vedere artificială – coordonator prof. dr. ing. Cătălin Căleanu.

De asemenea, Centrul ID/IFR și e-Learning și Centrului Multimedia din cadrul UPT îi vor întâmpina pe vizitatorii mai mici și mai mari cu ultimele inovații în domeniul aplicațiilor și jocurilor de realitate augmentată și virtuală, a abilităților digitale și de foto-video.

About Post Author