Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Timișoara: experimente pentru mici și mari

Noaptea Cercetătorilor Europeni

Cel mai mare laborator de cercetare în aer liber se deschide în 27 septembrie, în Timișoara și în alte 20 de orașe din România. Noaptea Cercetătorilor Europeni este ocazia perfectă pentru cei mici care vor să experimenteze cot la cot cu oamenii de știință. Dar nu numai.

Curiozitatea ne îndeamnă să cercetăm și să descoperim încă din primele clipe ale vieții, iar unii dintre noi ne dorim constant să înțelegem cu adevărat esența lucrurilor. Pentru că toată lumea vrea să vadă ce fac oamenii în halat alb din spatele ușilor, Noaptea Cercetătorilor Europeni deschide, din nou, porțile laboratoarelor de tot felul.

Se întâmplă vineri, 27 septembrie, în mai multe orașe din România, printre care și Timișoara. Cei mici vor putea vedea vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale, iar cei mari se vor putea juca, la rândul loc, din nou, cu eprubete pline de „substanțe magice”. Pe lângă toate aceste experimente și demonstrații, Noaptea Cercetătorilor Europeni va avea o mulțime de concursuri.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Primul eveniment din această serie a fost organizat în 2005. La Timișoara, totul se întâmplă la sediul Nokia Networks, Bd. Republicii, nr. 21, între orele 17 și 22. intrarea este, desigur, liberă. Mai multe informații puteți găsi aici.

About Post Author