Noaptea Cercetătorilor Europeni e online. Dar nu mai puțin distractivă

Noaptea Cercetătorilor Europeni

Noaptea Cercetătorilor Europeni revine, chiar și în pandemie. Vor fi experimente trăsnite, fenomene curioase sau conferinţe, jocuri și concursuri. Totul va fi online, via Universitatea de Vest.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este organizată anual, în aceeași zi, în peste 350 de orașe europene, pentru a sărbători cunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării. Evenimentul este finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Orizont 2020, câștigat anul acesta de un consorțiu format din 15 universități și institute de cercetare din România, împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Fizică.

Invitații de onoare ai evenimentului din acest an sunt Dumitru Prunariu, primul român cosmonaut, președinte onorific al Agenției Spațiale Române, și Marius-Ioan Piso, președinte al Agenției Spațiale Române. Ambii sunt Doctor Honoris Causa ai UVT. Vor participa, de asemenea, reprezentanți ai Centrului de Cercetări ELI-NP, din Măgurele.

Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv și se adresează minților curioase de toate vârstele. Într-un context deosebit, anul acesta, evenimentele se desfășoară online, vineri, 27 noiembrie, între orele 15 și 21. Totul va fi putea urmărit live aici.

Detalii suplimentare și programul complet se găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului.