22 octombrie 2020

Noaptea Albă a Galeriilor, la Timișoara: 3 seri, cu 18 spații deschise până târziu

noaptea albă a galeriilor

În 2020, an cu totul special, Noaptea Albă a Galeriilor va dura… trei seri. De vineri până duminică, la Timișoara, 18 spații dedicate artei vor avea program special. Sunteți așteptați să (re)descoperiți lucruri interesante.

Noaptea Albă a Galeriilor/NAG împlinește 14 ani de București și cinci ani de când s-a extins și în alte orașe. Este vorba despre un program nocturn de artă contemporană în trei seri consecutive, între 2 și 4 octombrie, gândit astfel pentru a reduce riscul de aglomerație.

„Un eveniment ca NAG se încăpățânează să ofere anual o radiografie cât mai onestă a scenei culturii contemporane locale. În contextul extrem de dificil cu care ne confruntăm, nu doar noi, comunitatea culturală, ci întreaga societate, faptul că în acest an am decis să continuăm nu este un gest de curaj din partea nimănui, ci mai degrabă o dovadă a solidarității”, spune Suzana Dan, de la Asociația Ephemair, fondatoare NAG.

În Timișoara, 18 spații își așteaptă oaspeții până seara târziu: Fundația Art Encounters, Casa de Cultură a Studenților, Galeria Helios, Faber, Galeria Jecza, Kunsthalle Bega, Lapsus, Centrul Multifuncțional Bastion, Werkgangenheit, Galeria Calpe, Baraka, Tzetze, Art-Hoc, Comenduirea Garnizoanei Timișoara, Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi“, Poșta Mare, Piața Libertății și Indecis.

Pe unele le știți, pe altele e momentul să le descoperiți. Toate detaliile se găsesc aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: