Nicolae Robu nu va merge la dezbateri cu contracandidații la primărie: Despre ce să vorbim? Eu am realizări!

robu

Nu va merge la dezbateri în campania electorală pentru alegerile locale. Nici de această dată! Primarul în funcție spune că nu vrea să-i facă „importanți” pe contracandidații săi cu care, de fapt, nu are ce să discute. Nicolae Robu vrea, anul viitor, să obțină al treilea mandat de primar.

Nicolae Robu este primar din 2012 și, până acum, în cele două campanii electorale prin care a trecut, n-a vrut să participe la dezbateri cu restul candidaților. În 2012, când a reprezentat USL, a fost și explicabil, pentru că senatorul – pe atunci – Robu tocmai trecuse printr-o complicată intervenție chirurgicală la inimă. Nici în 2020 actualul primar nu intenționează să stea față în față cu vreunul dintre contracandidații lui.

La ultimul plen, în sala de consiliu a PMT au fost mai mulți reprezentanți ai USR, printre care și candidatul la primărie Dominic Samuel Fritz. Oamenii erau interesați de PUZ-ul pentru proiectul imobiliar de la fostul liceu de arte plastice. Robu spune că habar n-a avut de asta, dar are o explicație. „Nu pot deduce decât că ei (USR-iștii – n.r.) s-au împăcat cu ideea că la prezidențiale nu au nicio șansă și sunt în campanie pentru alegerile locale. Ce altceva să pot deduce? Nu am văzut teme de campanie prezidențiale la ei, ca și cum nu am avea alegeri prezidențiale. Drept urmare, sunt împăcați că vor lua un scor mic și acum se ocupă și ei de ce pot”, susține edilul.

Când este o diferență foarte mare de bagaje între unul și altul, cum să-i pui cot la cot? Despre ce să vorbim noi împreună? Eu vorbesc despre viitorul orașului și despre realizările mele cu cetățenii! Nu am ce să vorbesc. După alegeri putem discuta despre alianțe și lucruri de genul acesta. Eu sunt omul cetățenilor.
Nicolae Robu, primarul Timișoarei, la al doilea mandat

De aici până la schițarea unui plan pentru campania electorală de la locale n-a fost decât un pas. Nicolae Robu e categoric: nu vrea confruntări directe, pentru că… n-are cu cine! „Nu voi avea confruntare cu nimeni în campania pentru primărie. Am avut mereu 10, 11, 12 contracandidați. M-ați văzut vreodată într-o confruntare cu vreunul dintre ei? Eu am drumul meu (…) Nici nu le știu numele la majoritatea. Doi sau trei știu. În rest, nu am fost curios cum îi cheamă. Să merg la dezbateri ca să-i fac importanți pe ei? Nu-i fac eu importanți pe ei! Eu mă duc la dezbateri cu cetățenii, nu am treabă să-i fac importanți pe cei pe care nu-i cunoaște nimeni”, spune primarul Timișoarei.

Dacă vor să discute cu edilul în funcție, contracandidații acestuia au o singură posibilitate. „Eu am treabă cu cetățenii care mă votează. La ei mă duc la dezbateri! Dacă vor să vină ca simpli cetățeni, acolo, în mulțime, și să participe la dezbateri, le răspund și lor la întrebări. Dar altfel, eu să mă duc cot la cot cu ei? Hai să fim serioși! Eu am realizări în spate și mă duc în fața cetățenilor să văd ce-și mai doresc, că în mine au încredere că fac și alte realizări”, conchide Nicolae Robu.

About Post Author