Nicolae Robu, aproape candidatul PNL la PMT. Alin Nica: Timișorenii nu vor mai vota cu furie ca în 2020

nicolae robu

sursă imagine: captură video, podcastul „Pe corso”

PNL va câștiga Primăria Timișoara în 2024 și, foarte probabil, candidatul cu care va face asta va fi chiar Nicolae Robu. Spune asta președintele PNL Timiș, Alin Nica, potrivit căruia, în cele trei sondaje făcute de liberali, fostul primar are un avantaj uriaș față de orice alt candidat.

PNL Timiș nu a stabilit încă omul cu care va „ataca”, în 2024, Primăria Timișoara. Dar foarte probabil ca acesta să fie fostul primar Nicolae Robu, care, spun Alin Nica, e în topul preferințelor timișorenilor.

„Vedem asta din sondajul de opinie. Au fost trei sondaje de opinie începând cu februarie 2022. Ultimul, cel mai recent, a fost în iunie-iulie anul acesta, iar lucrurile sunt constante și defavorabile pentru actuala administrație. Evident, mai este un an până la alegeri, într-un an se poate întâmpla multe. Se poate da peste cap Dominic Fritz, ca din Cenușăreasa administrației publice românești să devină cel mai mare expert în management administrativ. Dar e o utopie (…)

Or, timișorenii sunt convins că vor alege mult mai mai inteligent și mult mai aplicat. Și nu la furie, cum a făcut-o în 2020, și ținând cont de comparația între rezultatele administrative de dinainte de 2020 ale fostei administrației și ceea ce s-a întâmplat în perioada scurtă de la alegerile locale precedente”, a declarat, marți, Alin Nica.

Întrebat dacă e convins că PNL Timiș va câștiga alegerile locale de anul viitor, Nica a spus: „Da, cred că PNL va câștiga Primăria Timișoara, va câștiga consiliul județean și majoritatea primăriilor din județ, va deveni una dintre cele mai puternice filiale în rândul Partidului Național Liberal”.

„Procentele colegilor nu reprezintă o variantă viabilă”

Nicolae Robu a fost „sondat” în toate cele trei chestionări ale opiniei publice. „A fost, fără excepție, pe primul loc, detașat față de locul doi. De la mai mult de dublu până la, cum să zic, mai mult de dublu însemna peste 20%. Între 25 și 18% a fost în toate sondajele diferența. Am inclus, evident, în sondajele de opinie și alți liberali, dar procentele colegilor n-au fost de natură să reprezinte o variantă viabilă, cel puțin până acum. Vom mai face sondaje și în toamna acestui an, pentru că decizia finală pentru stabilirea candidatului se va lua undeva la începutul anului viitor. Există poate o șansă ca cineva din PNL, altcineva decât dl. Robu, să crească fantastic în perioada următoare, dar cred că este egală cu șansa ca Dominic Fritz să se transforme într-un guru al administrației publice”, a mai spus Nica.

Zilele trecute, invitat la o emisiune TV, Nicolae Robu a declarat că nu a fost desemnat oficial candidat al PNL la Primăria Timișoara și că înțeleg mecanismul intern de funcționare al partidului. Totuși, Robu a mai spus că are un plan personal de promovare, pe care intenționează să-l pună în aplicare cât mai repede, lucru pe care l-a transmis și șefilor PNL Timiș.

About Post Author