20 ianuarie 2021

Nicolae Robu a avut Covid. Și a anunțat după aproape o lună

nicolae robu

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu

Nu s-a îmbolnăvit în campanie sau în primul val al pandemiei, dar virusul SarsCov2 s-a „prins” de fostul primar al Timișoarei după ce a ieșit din viața publică. Nicolae Robu s-a vindecat între timp.

„N-am ajuns bine liber de responsabilități publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziții -începând cu cea de Prorector, dobândită la începutul anului 1990-, că… am dat în Covid! N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exercițiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulțime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu știu cum -am anumite presupuneri, doar- în una din ultimele zile de mandat. Asta așa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?!”, a notat, luni, pe Facebook, Nicolae Robu.

S-a tratat acasă

Acesta spune că a început să tușească în 3 noiembrie, iar a doua zi a mers la Politehnică. Și-a ținut online cursul și apoi a plecat acasă. „Fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deși eu ff rar am răcit-, din precauție, m-am autoizolat, atât eu, cât și soția, care n-a avut nici cea mai mică problemă.

Zilele următoare făcând și febră și tușind rău, am luat legătura cu medicul de familie și apoi pozitiv (…) Am preferat să rămân pt tratament la domiciliu. Din fericire, soția, care, evident, s-a contaminat și ea, a fost permanent asimptomatică și a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost ușor, nu ne-a fost ușor, mai bine zis, dar… a trecut”, continuă fostul primar.

Luni, 30 noiembrie, e prima zi în care Nicolae Robu și soția sa au decis să iasă din casă. Asta, deși perioada de izolare s-a încheiat de ceva timp. „Cel mai important este ca fiecare dintre noi să ne purtăm de grijă, să ne purtăm de grijă gândindu-ne în egală măsură la noi înșine și la semenii noștri! Să nu scăpăm din vedere că oricare dintre noi putem fi infectați asimptomatic și că în egală măsură fiecare dintre cei cu care interacționăm poate fi infectat asimptomatic”, conchide Robu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: