Nicolae Ciucă: Nicolae Robu e responsabilitatea lui Alin Nica. Nu noi l-am ales

Nicolae Robu

PNL Timiș a decis exclusiv ca Nicolae Robu să candideze la Primăria Timișoara. În concluzie, Alin Nica & co își vor asuma atât responsabilitatea nominalizării, cât și pe cea a rezultatului. Este declarația președintelului partidului, Nicolae Ciucă.

„Este o analiză efectuată aici la nivelul filialei, domnul Robu a fost primar al municipiului Timișoara. Dumnealui a inițiat proiectul «Timișoara culturală». Iată, astăzi, ne bucurăm de derularea acestui proiect și Timișoara a punctat foarte bine această postură de capitală europeană. Ca atare, dacă domnul Robu, pe măsurătorile efectuate la nivelul filialei, se prezintă ca fiind un potențial câștigător pentru Primăria Timișoara, atunci să își asume conducerea filialei. Respectăm asumarea la nivelul conducerii și să deruleze proiectul mai departe”, a spus Nicolae Ciucă.

„Nu noi, la București, nominalizăm candidatul pentru Primăria Timișoara. Dacă actuala conducere a filialei și-a asumat această candidatură, sunt foarte încântat”, a mai spus președintele PNL.

Robu a inițiat de fapt Centrul de Proiecte

Nicolae Robu nu a fost totuși inițiatorul candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Ideea a apărut în 2010, datorită Teatrului Național. Robu a devenit primar în 2012, dar este adevărat că în primul său mandat a fost elaborată documentația care a stat la baza câștigării titlului, atribuit, în urma unei competiții naționale, în septembrie 2016.

Nicolae Robu este însă inițiatorul, în 2020, al primei forme a Centrului de Proiecte, structură care a gestionat anul de capitală culturală europeană al Timișoarei. La acea vreme, aflat în prag de alegeri, Robu nu se mai înțelegea cu Simona Neumann, directorul executiv de atunci al Asociației Timișoara 2021, și voia să asigure un mai bun control al primăriei asupra proiectului.

About Post Author