Nica iese la atac la Fritz: culmile tupeului și dramele de pe Facebook

Ludovic Orban

Foto: Arhivă, Alin Nica, Ludovic Orban și Dominic Fritz

Războiul declarațiilor între PNL și USR capătă noi valențe. După ce primarul Dominic Fritz l-a făcut „țepar” pe Nicolae Robu, președintele PNL Timiș Alin Nica iese la atac. Vorbește despre „tupeul” edilului șef și îl acuză că încearcă să distragă atenția de la problemele orașului.

S-a terminat „marketingul USR”, așa că timișorenii au parte doar de vorbărie. Asta susține președintele PNL Timiș, Alin Nica, care îl atacă dur pe primarul Dominic Fritz. Reacția vine după ce edilul șef a avut cea mai contondentă ieșire de până acum la adresa lui Nicolae Robu. Acesta a fost „gratulat” cu apelativul „țepar notoriu”, în urma deciziei Administrației Fondului pentru Mediu, care cere plata a încă 4,3 milioane de lei, pentru nedeclararea unor cantități reale de deșeuri.

„Prima culme a tupeului atinsă de primarul Dominic Fritz este să caute presupuși vinovați pentru o amendă de 4.3 milioane de lei, când el este celebru pentru o amendă de 120 milioane de lei, luată din prostie și neglijență criminală. Bonus la amendă, și-a bătut joc de banii primiți de la guvern, ținând școlile și spitalele în frig. A doua culme a tupeului este să vorbească despre curățenie în condițiile în care Timișoara a devenit insalubră. Decât să riște o amendă la cantitatea de gunoaie colectate, Dominic Fritz preferă să nu mai adune gunoaiele de pe străzi. Nu-i ca-n Germania, dar probabil în viziunea lui despre Timișoara, merge și așa”, a transmis Nica.

Iubire cu năbădăi

Deși a fost „tamponat” fără menajamente, mult timp, de Nicolae Robu, Alin Nica îl laudă acum. „Scandalul și diversiunile nu țin loc de rezultate, așa că primarul Dominic Fritz are dreptul să critice atunci când ajunge măcar la 10% din realizările fostului primar. Până atunci, în loc de drame pe Facebook, poate ia în considerare arderea deșeurilor menajere pentru producerea de căldură, o soluție complementară de succes, aplicată de mulți ani în țări civilizate”, conchide șeful liberalilor.

Una peste alta, cel puțin teoretic, în Timiș, USR și PNL sunt în alianță. La CJ, aceasta funcționează, momentan, decent. La CL Timișoara însă, colegii de partid ai primarului Dominic Fritz au o alianță punctuală cu liberalul renegat Raul Ambruș, astfel că proiectele le trec fără probleme, spre nemulțumirea celor de la PNL. Ambruș și-a jucat până acum bine cartea, cerând – și primind – diverse funcții pentru apropiații săi.

About Post Author