Nemții de la ZF Friedrichshafen se extind la Timișoara

ZF Friedrichshafen

Producătorul german ZF Friedrichshafen, prezent în Timișoara prin TRW Automotive Safety Systems, vrea să se extindă. Asta înseamnă și angajări masive, până în 2024.

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen este prezent în România prin TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman). Compania intenționează să se extindă la Timișoara, care va deveni o parte importantă a Centrului global de software.

În prezent, la Timișoara lucrează 150 de ingineri, dar numărul lor va crește în următorii trei ani. Competențele centrului din vestul României vor fi extinse de la sistemele de direcție și frânare, la electromobilitate și soluții software, iar echipele de ingineri existente vor fi, de asemenea, consolidate. Inginerii lucrează în prezent la dezvoltarea sistemelor de direcție și frânare, în primul rând pentru divizia Active Safety Technology.

ZF Friedrichshafen au preluat în 2014 compania americană TRW Automotive, contra sumei de 12,4 miliarde dolari. Cele două subsidiare locale ale TRW, din Timișoara și Roman, au împreună 4.000 de angajați și sunt specializate în producția de volane și, respectiv, airbaguri. Grupul german are circa 150.000 angajați și unități de producție și cercetare-dezvoltare în peste 40 de țări. În 2020, la nivel global, grupul a realizat vânzări de 32,6 miliarde de euro.