„Neliniște”, de Ivan Vîrîpaev, în aprilie, la Timișoara. Prin Sunlight Theatre

neliniște

Festivalul Sunlight Theatre ajunge la ediția a V-a și vine cu un format nou. Fundația Culturală Artmedia anunță primul eveniment al stagiunii, care va include, în acest an, zece spectacole. Teatrele independente și studenții la actorie își pot înscrie spectacolele la un festival de teatru.

Sunlight Theatre va aduce în fața publicului zc spectacole extraordinare (printre care „Neliniște”, „Opera de trei parale”, „Ex”, „Fă tu primul pas”, „Voyeur” și „Double Fiesta”), dar și un festival pentru tineri. Ediția din 2024 capătă astfel două noi direcții. Performative Dialogues II valorifică talentul teatral în formare, introduce forme artistice moderne și conectează publicul cu teatrul, iar Diversity of Practices își propune formarea și consolidarea relațiilor între trupele participante, dar și deschiderea oamenilor de teatru către generația mai tânără.

Primul spectacol al stagiunii 2024 este „Neliniște”, de Ivan Vîrîpaev, în traducerea Ralucăi Rădulescu, de la Teatrul Odeon. Acesta va avea loc în 8 aprilie, de la ora 20, în sala Operei Naționale Române. „Neliniște” este a patra piesă a dramaturgului montată de regizorul Bobi Pricop. Ivan Vîrîpaev este cel mai frecvent montat dramaturg, regizor de teatru și film, scenarist, producător și actor rus contemporan stabilit în Polonia, interzis în prezent în teatrele din țara natală.

„«Neliniște» este, în primul rând, un spectacol despre relația dintre artă și viață, dintre creație și creator, dintre dragoste, Dumnezeu și toate lucrurile cărora încercăm să le dăm un sens (tocmai prin credință, artă sau dragoste). La fel ca viața, teatrul este și provoacă neliniște”, afirmă regizorul Bobi Pricop.

Din distribuția spectacolului fac parte Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Niko Becker, Alexandru Papadopol, Mihai Smarandache și Gabriel Pintilei. Scenografia este semnată de Oana Micu, iar light designul e realizat de Costi Baciu. Biletele pot fi cumpărate de AICI.

About Post Author