Narațiuni Sonore, un weekend pentru descoperit sunetele orașului. Inclusiv de pe Pelican

narațiuni sonore

Vrei să știi cum sună orașul tău? S-ar putea să fii surprins de răspuns, așa că încearcă, până duminică, să te bucuri de o nouă ediție a Narațiunilor Sonore. Sunt lucruri faine care așteaptă să fie descoperite, trebuie doar să vrei.

Narațiuni Sonore, eveniment ajuns la ediția a patra, te așteaptă să descoperi sunetele orașului și ale naturii, într-o călătorie care invită la calm și ascultare activă. Malurile Begăi și zonele limitrofe, unul dintre bazinele de înot abandonate, foișorul din Parcul Central și vaporul Pelicanul sunt locurile unde, până duminică, aveți întâlnire cu artiștii invitați și lucrările lor sonore.

Programul curatoriat de Anamaria Pravicencu reunește lucrări în jurul diversității sunetelor naturale și umane: o serie de plimbări sonore augmentate cu Stephane Marin (FR), performance sonor cu înregistrări de teren și valențe muzicale cu Manja Ristić (SBR/HR), Felicity Mangan (AU), Edka Jarząb (PL), Patrick Tubin McGinley(US) sau Mark Vernon (UK), dispozitive de ascultare tip instalație cu Ana Teodora Popa și Anamaria Pravicencu, în colaborare cu Daniela Rațiu și Manja Ristić, audiții și prezentări ale platformelor de radio și creație sonoră framework radio și Radiophrenia din Glasgow, un atelier de inițiere în creație sonoră cu Ana Teodora Popa, dar și o petrecere cu Sandra & DJ Shuffle (RO).

Doar două sugestii

Duminică, 23 iunie, sunteți invitați pe apă, într-o călătorie cu Pelicanul spre ieșirea din oraș. Felicity Mangan și Mark Vernon, în două performance-uri distincte, unul în aval și altul în amonte, propun o explorare sonoră a terenurilor acvatice familiare sau necunoscute prin înregistrări de teren. Rezervări, AICI.

Artistul sonor Stéphane Marin propune „The Unheard Walks” – o serie de cinci plimbări sonore augmentate, prin care te invită să experimentezi diferite dispozitive și ritualuri de ascultare, în timpul unui tur ghidat prin Iosefin. Înscrieri, AICI.

About Post Author