Narațiuni sonore: program de weekend, pe malul Begăi

narațiuni sonore

foto: Daliana Iacobescu

Trei plimbări sonore, o conferință, un performance și două audiții în piscinele și clădirile de pe malul Canalului Bega. Toate, cu intrare este liberă. Toate, parte din programul „Narațiuni sonore”, ediția 2023.

Plimbări sonore și evenimente ce pun în valoare proprietățile acustice ale diferitelor spații de-a lungul râului, concerte, proiecții și audiții în piscinele și în clădirile de pe malul Canalului Bega. Proiectul „Narațiuni sonore” continuă, cu evenimente speciale în acest weekend.

Vineri, începând cu ora 17, în bazinul de la Baza Constructorul, Anna Kravets invită publicul la un experiment de conviețuire prin cuvinte spuse sau șoptite într-un bunker, proiect demarat în timpul primelor bombardamente de la Kiev. Performance-ul artistei din Kiev se numește „O enciclopedie emoțională a războiului” și propune o serie de interacțiuni și sesiuni de înregistrări colective.

De la ora 19 sunteți invitați în în bazinul de la Under the Bridge, la o audiție a lucrării sonore radiofonice „Tres Fronteras”, de Stéphane Marin, transcrierea poetică a unui voiaj în Amazonia.

Sâmbătă și duminică sunteți așteptați la trei plimbări sonore alături de Maria Balabaș. Inspirate de cărțile Elenei Biserna, acestea propun exerciții sensibile și performative pentru a accentua percepția auditivă. Punctul de întâlnire este la Baza Constructorul.

Sâmbătă, între orele 17 și 19, la Facultatea de Arhitectură și Urbanism are loc conferința „Sonic Urbanism – explorarea și proiectarea mediului urban sonor”, susținută de Caroline Claus (Belgia) și Elena Biserna (Franța). Pentru ele, urbanismul și sunetul sunt interconectate, iar una dintre întrebările cheie ale preocupării lor este: Cum putem defini condițiile pentru o reglare participativă a mediului sonor în care trăim? Discuțiile vor fi moderate de Cristian Blidariu, decanul FAUT.

Duminică, începând cu ora 20, în bazinul de la Under the Bridge, Ilinca Stihi va povesti istoria lumii prin intermediul unei lucrări binaurale ce va fi ascultată cu ajutorul căștilor wireless.

Programul complet poate fi accesat AICI.

About Post Author