Muzeul Banatului: Festivalul Luminii, amânat din motive independente de noi

Bastionul Theresia

Muzeul Național al Banatului a emis un punct de vedere oficial legat de amânarea ediției din acest an a Festivalului Luminii / Festival of Lights. Aceasta a fost cauzată de „evenimente independente” de instituția care a organizat procedura de atribuire a organizării revelionului în Bastionul Theresia.

„Muzeul Național al Banatului s-a pregătit pentru a da viață unei noi ediții a acestui festival, anticipând momentele de strălucire pe care le-am fi împărtășit împreună. Circumstanțe legate de procedura de atribuire, și mai ales contestația (depusă în ultimul moment), ne-au pus, azi, în ipostaza de a nu putea continua organizarea evenimentului.

Indiferent de dorința Muzeului National al Banatului și a Consiliului Județean Timiș, din punct de vedere legal posibilitatea de a continua organizarea evenimentului nu mai depinde de controlul nostru, ci de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Suntem nevoiți să informăm publicul că Festivalul Luminii / Festival of Lights din 31 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024 nu va mai avea loc”, a transmis, joi la prânz, conducerea MNaB.

CJ nu renunță la eveniment

Festivalul Luminilor / Festival of Lights face parte din programul oficial TM2023 – Capitală europeană a culturii. În aceste condiții, șeful CJ Timiș, Alin Nica, spune că evenimentul va fi totuși organizat, când va fi posibil din punct de vedere lgal, și că se dorește instituirea unei tradiții care să-l includă.

„Muzeul Național al Banatului nu a putut semna contractul pentru organizarea Festivalului Luminilor, însă consiliul județean nu renunță la eveniment. De îndată ce se va finaliza procedura derulată de Muzeul Banatului și va fi soluționată contestația, vom stabili data la care ne vom bucura de spectacolul de poveste care a deschis anul 2023. Voi face tot posibilul ca Festivalul Luminilor să devină o tradiție”, a transmis Nica.

Ar putea fi nevoie chiar și de jumătate de an până când Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor va închide acest dosar.

About Post Author