24 ianuarie 2021

Muzeul Apei și-a găsit constructor. OZN-ul de pe Calea Urseni va intra în șantier

muzeul apei

Prima licitație a fost cu noroc. Aquatim are constructor pentru transformarea primei uzine de apă din Timișoara în Muzeul Apei. Va costa în jur de 1,6 milioane de euro și ar trebui să fie gata în 12 luni de la începerea lucrărilor.

Licitația pentru desemnarea constructorului de la Muzeul Apei a fost lansată de Aquatim în luna mai. Au fost două oferte, din partea a două asocieri de firme: Le.Il Costruzioni – Antichi Costruttori SRL și Constructim – V&G Herneacova SRL – Art Construct SRL. Sumă maximă oferită este de 7,76 milioane de lei, cu TVA, Adică 1,6 milioane de euro. După evaluările cerute de lege, contractul a fost atribuit asocierii conduse de Constructim.

Muzeul Apei va fi amenajat la Uzina de apă nr. 1, OZN-ul de pe Calea Urseni. Este vorba despre „realizarea unui ansamblu muzeal compus dintr-un pavilion de acces nou construit, spații muzeale interioare și exterioare si spații interioare de natură industrială, aferente celor trei clădiri existente pe sit (Grup Fântână nr 1, Statie Prefiltre, Stație Pompare), prin refuncționalizare și transformare în spații muzeale, prin punerea în evidență a utilajelor și instalațiilor tehnologice de tratare a apei existente”.

Lucrările ar trebui să dureze 12 luni. Se elaborează, în această perioadă, și proiectul tehnic, care costă aproape 40.000 de euro și este realizat de SDAC Studio SRL.

Citește și: Centrul Cultural Mărășești intră în șantier. Lifturi panoramice, Muzeul Cetății și-o provocare

Principala clădire a vechii Uzine de apă nr. 1 este considerată monument de arhitectură industrială, construit în stil secession de Székely László. Prima uzină de apă a Timișoarei a fost construită între 1911 și 1912. A fost dată în folosință în 1914, ca parte a proiectului de alimentare cu apă și canalizare a orașului, realizat de Stan Vidrighin.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: