Mucegai, igrasie și mult jeg. Restaurant din Piața Victoriei, închis pentru mizerie / FOTO

restaurant

Condiții insalubre pentru prepararea produselor care apoi erau servite clienților. Asta au găsit inspectorii OPC într-un restaurant din zona 0 a Timișoarei. Unitatea de alimentație publică aflată în Piața Victorie a fost amendată și va fi închisă.

Mizerie cât încape la un restaurant din zona 0 a Timișoarei. Inspectorii OPC au dat peste o adevărată sursa de infecție în bucătăria și în spațiile de depozitare ale acestuia.

„Întreg spațiul de prestare a serviciilor de alimentație publică era insalubru și impropriu desfășurării activității. Pereții aveau infiltrații de umezeală, igrasie, mucegai, plăci gresie căzute. Utilajele, instrumentarul și spațiile de depozitare erau neigienizate corespunzător. Materiile prime erau lipsite de elemente de identificare, specialitățile nu aveau precizată data preparării, iar unele erau în afara datei durabilității minimale. Nu erau respectate nici recomandările producătorului, pentru condițiile de păstrare-depozitare”, precizează Mihai Alin Gubandru, comisarul șef adjunct al CJPC Timiș.

Amenda a fost de 20.000 lei, iar restaurantul a fost închis. Cei de la Protecția Consumatorilor au propus ca sancțiune complementară închiderea unității până la șase luni.

About Post Author