Mozart și Strauss, în Parcul Rozelor. În primul weekend de la Festivalul de operă și operetă

operă și operetă

foto: Arhivă

Opera Națională Română vă așteaptă la o nouă ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber. Evenimentul se va desfășura pe durata a două weekenduri și începe chiar în această sâmbătă.

Festivalul de operă și operetă în aer liber a ajuns la ediția cu numărul 17. Evenimentul este unul dintre cele mai așteptate și a adunat, de fiecare dată, un public extrem de numeros. În acest an, festivalul se va desfășura în weekendurile 27 – 28 august, respectiv 2 – 4 septembrie.

În 27 august, de la ora 21, va avea loc concertul „Mozart sub clar de lună”, care va include „Gran Partita”, Serenada nr. 10 pentru suflători în si bemol major, KV. 361/370a, și „Eine kleine Nachtmusik”, Serenada nr. 13 pentru coarde în sol major, KV. 525. Duminică, 28 august, de la ora 20,30, este programat spectacolul de operetă „Liliacul”, de Johann Strauss.

Vineri, 2 septembrie, sunteți invitați să vedeți musicalul „Scripcarul pe acoperiș”. Sâmbătă, 3 septembrie, va avea loc o reprezentație cu opera „La Traviata”, de Giuseppe Verdi, iar duminică, 4 septembrie, va fi „Tosca”, de Giacomo Puccini. Toate spectacolele vor începe la ora 20,30.

Festivalul de operă și operetă în aer liber va avea loc, ca de obicei, la Teatrul de vară din Parcul Rozelor. Finanțarea vine de la Centrul de Proiecte al PMT, pentru un weekeend, respectiv de la CJ Timiș, prin Programul TimCultura 2022 – Centrul de Artă și Cultură, pentru celălalt. Accesul este gratuit.

About Post Author