25 ianuarie 2021

Motocicletele SMURD, pregătite de intervenție: una în centrul Timișoarei, una pe A1

smurd

Motocicletele SMURD ies din nou pe teren. Ajung mai repede la intervenții, acolo unde mașinile mari au acces mai greu, iar timpul de răspuns la o situație de urgență este esențial pentru rezolvarea acesteia.

Timpul de răspuns la o situație de urgență este decisiv în reușita acesteia. Chiar dacă pompierii depun eforturi să ajungă în cel mai scurt timp la solicitări, nu întotdeauna acest lucru este posibil cu o autospecială mare sau o autosanitară. În aceste condiții, comanda ISU Timiș a dispus trimiterea în teren celor două motociclete SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical.

„Motocicletele SMURD sunt folosite ca primă intervenţie medicală, iar acest fapt conduce la micşorarea timpului de răspuns şi asigurarea primului ajutor calificat victimelor, până în momentul în care, în sprijin, ajunge o ambulanţă cu capacitate de transport”, explică reprezentanții ISU.

Una din cele două motociclete SMURD va patrula în zona centrală a Timișoarei, în zona pietonală și pe străduțele cu acces limitat. Cea de-a doua va fi „de serviciu” la Punctul de Lucru Topolovățu Mare, pentru a asigura o reacție cât mai rapidă la situațiile de urgență de pe autostrada A1.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: