27 ianuarie 2021

Moș îi cere lui Nica plen de CJ, pentru vicepreședinți: Timișenii au nevoie de o conducere puternică și muncitoare

moș

Cristian Moș, președintele USR PLUS Timiș

USR n-a făcut înțelegeri nici cu PSD, nici cu Pro România și vrea să facă majorități cu PNL. Nu prea i-a ieșit momentan la Timișoara, dar Cristian Moș crede că s-ar putea să-i iasă la județ. Președintele USR îl roagă pe Alin Nica să convoace un plen care să aleagă vicepreședinții instituției.

Telenovela iubirii neîmpărtășite când de o parte, când de alta dintre USR PLUS și PNL continuă. Luni a fost ales viceprimarul Ruben Lațcău, pentru care au fost 23 din cele 23 de voturi exprimate, și a fost respinsă candidatura lui Cosmin Tabără, care a primit doar voturile colegilor săi din PNL. Pro România s-a abținut, iar PSD a votat împotrivă.

Marți, președintele USR Timiș, Cristian Moș, propunerea partidului său pentru funcția de vicepreședinte al CJ, îi scrie lui Alin Nica, pentru a-i cere să arate că respectă votul timișenilor și, deci, să convoace un plen pentru alegerea vicepreședinților instituției.

„Practic, 23 de consilieri locali au dat un vot responsabil și extrem de important pentru administrația locală din Timișoara. În calitate de lider USR Timiș vreau să punctez un aspect extrem de important: USR PLUS nu a făcut înțelegeri pe sub masă nici cu PSD, nici cu PRO România. Cred că, mai ales în această perioadă, stabilitatea din administrațiile locale, dar și județene, trebuie să fie o prioritate pentru decidenți (…) Am auzit că suntem acuzați de «lipsă de răbdare» – da, adevărul este că ne dorim să ne apucăm de treabă cât mai curând și suntem nerăbdători să facem ceea ce timișeni ne-au mandatat să facem (…) Cred că e momentul să trecem la etapa următoare și să lăsăm în urmă orice divergență, este momentul să respectăm votul timișenilor și să nu mai lungim această situație de incertitudine care planează asupra aparatului executiv din CJT”, scrie Moș.

O mână spală pe alta

Liderul USR PLUS vorbește, din nou, despre cum trebuie să se desfășoare „un parteneriat real” cu PNL: atât pe plan legislativ, în CJ și CL Timișoara, cât și în plan executiv.

„În calitate de lider de grup USR PLUS îl rog public pe președintele CJT, Alin Nica, să convoace săptămâna aceasta o ședință de Consiliu Județean și să supună la vot alegerea vicepreședinților CJT, astfel deblocând o situație care nu trebuie perpetuată. Timișenii au nevoie de o conducere județeană cât mai puternică și muncitoare, iar USR PLUS și PNL pot asigura asta”, mai spune Cristian Moș. Care speră și că „domnul Cosmin Tabără (PNL) o să poată să preia cu profesionalism atribuțiile pe care Dominic o să le delege către el”. Altfel, spus, dacă Moș iese vicepreședinte la CJ, iese și Tabără viceprimar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: