Morcovi cu pesticide și spanac cu virus hepatic, retrase din Metro și Profi

morcovi

Cei care au cumpărat, în ultima perioadă, morcovi și spanac de la Metro și Profi ar trebui să returneze produsele, dacă acestea fac parte din anumite loturi. Altfel, ar putea avea probleme de sănătate.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), furnizorul Valencia Trading Office SL a început retragerea de la vânzare a unui sortiment de morcovi baby, de 200 de grame, din cauza depășirii limitei de reziduu pesticid Oxamil. Este vorba despre loturile 4005 / 4102 / 4202 / 4205. Clienţii care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu-l consume și să-l returneze în magazinele Metro până pe 21 noiembrie.

De asemeneam, din magazinele Profi va fi retras și un lot de spanac la pungă de 500 de grame. „Am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului Spanac pungă 500g, furnizor Krepsis Avantaj SRL, lot Romania 845, ca urmare a contaminării produsului cu virusul hepatitei A. Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, se arată într-un comunicat de pe site-ul ANSVSA.

About Post Author