Monoloagele solitudinii. Începe o nouă stagiune a Teatrului Cetății

monoloagele solitudinii

Teatrul Cetății deschide noua stagiune cu o distopie teatrală. „Monoloagele solitudinii” este o „colecție de singurătăți” care, ca o lentilă concavă, expune, prin câteva fascicule de viață și fragmente de istorii personale, un fenomen global acut.

Cum îi aducem pe oameni împreună într-o lume a disipării? Cum repornim reflexul să ne pese de celălalt? – doar două întrebări la care caută răspunsuri spectacolul regizorului Levente Kocsárdi.

„«Monoloagele solitudinii» compun, în fond, o distopie a unui Robinson Crusoe pe o insulă urbană, așa cum sunt milioane de alți solitari pe insulele lor la Timișoara, în scara blocului tau, la New York, la Tokyo sau în orice alt loc de pe harta singurătăților. Pentru că singurătatea nu mai este un fenomen izolat, am ales să vorbesc despre ea nu doar în tonuri grave, ci și cu umor, duioșie, ironie și sarcasm”, spune acesta.

Spectacol urmat de Q&A

„Monoloagele solitudinii” pot fi văzute / ascultate duminică, 14 aprilie, de la ora 19, în Studioul Franciscan (str. E. Ungureanu nr.1), în limba română, cu supratitrare în engleză. Spectacolul va fi urmat de o sesiune Q&A, moderată de Flavia Păun, psihoterapeut.

Spectacolul „Monoloagele solitudinii” s-a inspirat deopotrivă din cazuri reale, date statistice și din scrieri semnate de Ken Kesey, Franz Kafka, Michel Houellebecq și Rainer Werner Fassbinder.

Alături de actrița Fall Ilona (84 de ani), distribuția reunește actori și muzicieni din România, Serbia și Republica Moldova: Darie Doklean, Andrei Elek, Maria Leca, Aida Olaru, Teodor Cauș, Ana Andone, Serena Voaideș.

***

Echipa de creație a regizorului Levente Kocsárdi pentru acest proiect: Mona Donici (dramaturgie), Anca Stoica (coregrafie), MC Donici (decoruri), Amy Bujancă (costume, asistent scenografie), Sebastian Hamburger (video mapping), Zoltán Gidó (light design), Sebastian Bayer (sound design), Lilian Lupanciuc (grafică).

Teatrul Cetății este o platformă de teatru independent, proiect al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, în parteneriat cu Compania independentă Arte-Factum, finanțat de Consiliul Județean Timiș.

About Post Author