Monica Althamer e din nou secretar de stat la Ministerul Sănătății

monica althamer

Monica Althamer, navigator de pacienți la Asociația Magic, a fost numită joi secretar de stat în Ministerul Sănătății. Timișoreanca revine pe această funcție și îl înlocuiește pe medicul Horațiu Moldovan, aflat în minister de pe vremea lui Victor Costache.

Numirea Monicăi Althamer a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial. Althamer a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și în primul mandat al lui Vlad Voiculescu. Ea este al doilea secretar de stat venit în echipa lui Vlad Voiculescu în Ministerul Sănătății, după Andreea Moldovan, epidemiolog și specialist în boli infecțioase, director medical al spitalului Covid din Brașov.

Monica Althamer este navigator de pacienți la ONG-ul fondat de Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu. Navigatorii de pacienți, cu precădere reprezentanți ai unor ONG-uri, ajută pacienții cu boli grave să se descurce în sistemul de sănătate.

Cine este Monica Althamer

Monica Althamer are 42 de ani și este licențiată în Teologie și Limba si literatura engleză la Universitatea de Vest din Timișoara. De 10 ani consiliază pacienți cu afectiuni oncologice, mai întâi la Asociația Dăruiește Viață, apoi la Asociația Magic.

„Acasă, în profesia mea, m-am simțit doar atunci când am devenit voluntar și am început să consiliez pacienți. Toată credința mea despre asta vorbește și are legătură mai mult cu faptele decât cu vorbele. Aici, lucrurile pe care le învățasem la teologie căpătau sens. Mă simt mai în biserică într-un spital decât în biserica așa cum o știm. Din momentul în care am intrat în acel salon și mi-am zis: «aici e biserica mea», totul a căpătat alte dimensiuni”, spunea Monica Althamer, într-un interviu pentru life.ro, în noiembrie 2020.