Mobilizare pe șantierul de la Centura de Sud. În trei luni trebuie să fie gata / FOTO

centura de sud

sursa foto: DRDP Timișoara

Se lucrează intens la Centura de Sud, mai ales la operațiuni care preced așternerea asfaltului. Sute de muncitori sunt în teren, în mai multe schimburi, și chiar 24 de ore pe anumite sectoare. Șoseaua trebuie finalizată în trei luni și mai e de lucru cam un sfert din total.

„Săptămâna trecută, echipele antreprenorului de pe șantierul centurii Timișoara Sud s-au axat pe lucrările de stabilizare a terasamentului. S-au făcut umpluturi, s-a așternut mixtură asfaltică în zona localității Ghiroda, s-a lucrat la zidurile de sprijin de la rampele pasajelor. De asemenea a început montarea stâlpilor de iluminat în zona Moșnița Nouă – Ghiroda, la rampele podului peste canalul Bega și la conexiunea cu DN 6”, a anunțat, luni, DRDP Timișoara.

La Centura de Sud se lucrează, pe anumite sectoare și la anumite operațiuni, 24 / 24, pentru că antreprenorul se grăbește să termine la timp șoseaua.

„În această vară se va deschide circulația pe Centura de Sud și estimez că tot în această vară vom avea semnat contractul pentru Centura Vest. La acestea se adaugă un alt obiectiv la care țin mult, construirea autostrăzii Timișoara – Moravița, pe care o vom lansa în licitație până la sfârșitul acestui an. Toate aceste proiecte nu au culoare politică și oricine ocupa poziția de ministru al Transporturilor este obligat să le finalizeze”, spunea vineri, 29 martie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În 22 martie, Grindeanu afirma că lucrările erau realizate în procent de 71%, iar la finele lunii martie urma să ajungă la 75%.

***

Șantierul de la Centura de Sud a fost reluat în iulie 2023 și trebuie terminat în 12 luni. Lucrează asocierea SA & PE Construct SRL (lider) – Spedition UMB – Tehnostrade SRL, care va primi 383,8 milioane lei, fără TVA. Tirrena Scavi a lăsat șantierul în decembrie 2022, la un progres de puțin peste 58%.

About Post Author