Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu și alți scriitori contemporani, în dialog la UVT

uvt

Vineri, 1 aprilie, de la ora 19, mai mulți scriitori români contemporani participă, la Universitatea de Vest, la un eveniment moderat de criticul literar Mircea Mihăieș. Vor veni în Aula Magna Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie și Vlad Zografi.

Dialogul intitulat „Fiction & Company” face parte din seria evenimentelor „La UVT, Cultura este Capitală!”. El oferă celor prezenți oportunitatea ca, după o lungă perioadă, să fie față în față cu scriitori care au dat nenumărate titluri definitorii pentru literatura română, să adreseze întrebări și să se conecteze într-o manieră aparte cu literatura.

„Deși trăim într-o vreme în care rețelele sociale ne acaparează tot mai mult din timpul liber, literatura rămâne nu doar un loc de refugiu, dar și un univers care ne inspiră. La Universitatea de Vest, literatura, precum și cei mai inspirați scriitori, își găsesc mereu un loc de cinste. Ne bucurăm să-i avem alături de noi pe Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie și Vlad Zografi. Intelectualii considerați repere ale culturii române contemporane, și nu numai, sunt o prezență constantă la UVT. Avem convingerea că societatea în care trăim, trecută prin încercări atât de serioase în prezent, are nevoie de modele autentice pentru a deveni mai bună”, spune Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT.

Acest eveniment este organizat cu prezență fizică, în Aula Magna UVT. Pentru participare este necesară rezervarea prealabilă, AICI. El va fi transmis și live pe pagina de Facebook a UVT.

About Post Author