Mircea Băcală rămâne subprefect în Timiș

mircea băcală

Se conturează tot mai clar echipa care va conduce Prefectura Timiș în perioada următoare. PNL Timiș îl susține pe Mircea Băcală ca subprefect, UDMR are deja nominalizare și nu mai trebuie decât să se decidă și USR.

După modificarea de legislație în ceea ce privește prefecții și subprefecții se așteaptă schimbări și în Timiș. Aici, funcția de prefect va reveni USR, care a nominalizat în competița internă trei candidați. Este vorba despre Zoltan Nemeth, Dan Reșitnec și Viviana Țecu. Decizia trebuie luată de forumurile centrale ale partidului.

UDMR a decis deja că subprefect va fi avocatul Andrei Molnar, președintele organizației județene. Liberalii au anunțat și ei că au luat o hotărâre. „În cadrul ședinței BPJ PNL Timiș interimar s-a stabilit ca nominalizarea filialei pentru funcția de subprefect să fie Mircea Băcală, actual subprefect. Nominalizarea va fi înaintată către PNL național”, a transmis filiala.

La finele săptămânii trecute, președintele interimar al PNLTimiș, Alin Nica, vorbea despre o competiție internă și despre o discuție în partid. „Trebuie să avem o discuție în partid, pentru că din acest moment vorbim de o funcție politică. Trebuie să avem o discuție și cu Mircea Băcală, să vedem ce dorește (…) Putem să discutăm de o competiție internă, avem oameni valoroși, care se pot ridica la înălțimea acestei poziții”, spunea Nica.

Prefect este încă Liliana Oneț, care se află în concediu medical. Ea se recupereaza după ce a avut un grav accident la schi.