19 octombrie 2020

Ministrul Răzvan Cuc zice: Lotul 4 de pe Autostrada A1 Lugoj – Deva va fi gata în iulie

autostrada a1

Optimist până peste poate. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că, dacă nu mai plouă, în iulie se vor termina lucrările la ultimii 22 de kilometri ai Lotului 4 din autostrada Lugoj-Deva. Aici lucrează Tehnostrade și Spedition UMB, deținute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Despre Lotul 3 nicio veste bună.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost joi pe șantierul de pe Lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva. Oficialul s-a declarat extrem de mulțumit de felul în care lucrează cei de la Tehnostrade – Spedition UMB. „Am discutat cu constructorul, care m-a asigurat că la sfârșitul lunii iulie va fi finalizat acest proiect și va putea fi dat în trafic. Asta cu un singur amendament, și aș vrea să nu fiu interpretat greșit: dacă vor continua ploile în ritmul în care au fost în ultima perioadă, adică peste 35 de zile de ploi, bineînțeles că va avea o problemă”, a spus Cuc.

Pe acest lot se află celebrul „deal al liliecilor”, unde a fost nevoie de un efort extrem de mare din partea firmelor constructoare, pentru consolidarea acestuia. „Condițiile meteo au fost neprielnice, dar, acum, că a prins o rază de soare, a lucrat cât s-a putut, să avanseze la consolidarea versantului. Chiar îi spuneam la constructor și îl felicitam, pentru că, dacă reușea cineva în România să facă o lucrare de un asemenea grad de complexitate și de anvergură, ăla este Umbrărescu”, a mai spus ministrul.

De-a lungul timpului, oficialii din Transporturi s-au întrecut în promisiuni în ceea ce privește Lotul 4. În august 2018, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, spunea că „loturile 3 și 4 vor fi gata anul acesta”. În toamna anului trecut, chiar constructorul avansa ca termen de finalizare a Lotului 4 luna august 2019. Lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva are 22,139 km și costă 420 de milioane de lei, fără TVA. Șantierul a început în 2014 și ar fi trebuit să fie gata în mai 2016.

Oricum, chiar și după terminarea lucrărilor pe Lotul 4, șoferii nu vor putea merge „șnur” pe autostradă, între Timișoara și Deva. Cei 15 kilometri de pe Lotul 3, între Holdea și Margina, sunt departe de a fi finalizați.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: