Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a dat demisia

sorin cimpeanu

sursa foto: Facebook / Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că demisionează din funcție. Decizia vine în urma scandalului de plagiat, iar mesajul a fost postat pe contul său de Facebook.

După ședința de guvern de joi, purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru a spus că premierul Nicolae Ciucă urmează să aibă o discuție cu Sorin Cîmpeanu. „După cum ştiţi, premierul Nicolae Ciucă s-a întors în urmă cu doar câteva ore din vizita pe care a făcut-o în Japonia (…) în perioada următoare cu siguranţă, că vor fi purtate discuţii pe această temă la nivelul guvernului şi vom reveni cu detalii”, a declarat Cărbunaru, întrebat despre ancheta jurnalistei Emilia Şercan care îl vizează pe ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat joi seară că renunță la funcție. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez (…) A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a postat, pe Facebook, Sorin Cîmpeanu.

După ce înșiră ceea ce el consideră că sunt mai multe realizări, Cîmpeanu conchide: „Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă! Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație! Cred în România Educată și voi susține Legile «România Educată» din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”.

About Post Author