18 ianuarie 2021

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, la Timișoara: PNL nu va introduce taxe nici anul următor.

cîțu

Florin Cîțu și Alin Nica

Nu vor fi introduse taxe noi, iar cele existente nu vor crește în 2021. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Potrivit acestuia, va fi prelungită și data limită pentru reeșalonarea datoriei acumulate de la începutul stării de urgență.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat luni, la Timișoara, că nu se pune problema unor creșteri de taxe și impozite sau a introducerii unora noi. Asta, pentru că programul de guvernare al PNL este bazat pe investiții și dezvoltare.

„PNL nu va introduce taxe nici anul următor. Orice ar spune propaganda plătită a socialiștilor, nu introducem taxe. Din contră. Cea mai bună dovadă este că am început anul cu eliminarea taxelor impuse de socialiști. Am eliminat supraacciza la carburant, iar prețul la combustibil a scăzut imediat (…) Am eliminat supraimpozitarea contractelor part time, am eliminat TVA defalcat (…) am oprit naționalizarea pilonului 2 de pensie și am eliminat ordonanța 14, care a pus pe butuci sectoare întregi din economie (…) Am eliminat toate acestea și am reușit ca într-o perioada de criză economică generată de criza de sănătate să avem venituri mai mari la buget decât anul trecut, când aveam aceste taxe”, susține Cîțu.

„Programul nostru de guvernare e bazat pe investiții”

Termenul de depunere a cererilor de reeșalonare a taxelor la bugetul de stat, amânat la începutul stării de urgență până la 15 decembrie, va fi prelungit. „După discuțiile cu mediul de afaceri, data limită pentru reeșalonarea datoriei acumulate de la începutul stării de urgență până în 25 octombrie era 15 decembrie. Voi propune în ședința de guvern, prelungirea până la 15 ianuarie, pentru că mediul de afaceri spune că are nevoie de mai mult timp”, a completat ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu a vorbit și despre construcția bugetului pentru anul 2021. „Programul nostru de guvernare e bazat pe investiții, nu pe creștere de taxe. Bugetul de anul viitor o sa fie construit ținând cont de planul național de reconstrucție și dezvoltare. Anul acesta primim cele 3 miliarde de euro bani de la Comisia Europeană cu dobânda 0, care vor fi folosiți pentru a deconta măsurile active. Viziunea noastră este strâns legată de fonduri europene. Pentru prima oară, bugetul de investiții a fost construit pe două surse: fonduri europene și fonduri de stat”, a mai spus acesta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: