Mini Timișoara la cutie și cărți poștale de colorat. Pentru copii mici și mari / FOTO

Cât de mici ar fi, copiii pot descoperi, prin joacă, istoria orașului lor. Cei de la „Timișoara la cutie” lansează, chiar de 1 iunie, două jocuri noi. Inclusiv un set de cărți poștale de colorat.

„Mini Timișoara la Cutie” se adresează copiilor de vârstă preșcolară. Sunt planșe cu șapte clădiri – Opera Română, Palatul Salamon Brück, Primăria Veche, Fosta casă La Leu, Cinematograful Studio, Palatul Băncii de Scont, Casa cu Flori, dar și 13 personaje și elemente auxiliare cu care poate fi reconstruit centrul istoric. În plus, sunt trei cărți poștale de colorat, cu Palatul Salamon Brück, Primăria Veche și Fosta Bancă de Scont.

„Planșele din acest joc se decupează pe un contur simplu, cu margine albă, lăsând loc exercițiului de tăiere fără ca acesta să afecteze imaginile. Operațiunile de pliere și lipire sunt mult simplificate, iar planșele includ, pe lângă clădiri, personaje, dar și copaci, felinare sau tramvai, minimizând efortul și maximizând joaca”, spun inițiatorii proiectului.

Timișoara de colorat” cuprinde 7 cărți poștale în format A5, cu Palatul Salamon Brück, Primăria Veche, Fosta Casă La Leu, Opera, Cinema Studio, Casa cu Flori și Fosta Bancă de Scont. Pe verso se găsește povestea fiecărei clădiri.

„Mai specială decât o carte de colorat, mai personală decât o vedere obișnuită, «Timișoara de colorat» te ajută să-ți pui amprenta asupra clădirilor din oraș și să le expediezi, alături de gândurile tale bune, celor dragi”, explică cei de la „Timișoara la cutie”.

„Timișoara la cutie” este un proiect inițiat de Elisabeta Varga-Piątek și Nicoleta Ciocov și poartă amprenta grafică a lui Dan Ungureanu, cunoscutul ilustrator de cărți pentru copii.