Mini-restaurantele de acasă. Primul pas spre înființarea de puncte gastronomice locale în Timiș

În câte gospodării țărănești vom putea mânca la vară? Câte puncte gastronomice locale am putea avea în Timiș? E o întrebare la care se caută răspunsuri vineri, 12 februarie, la Tomești. Și e important, pentru că astfel se mai poate face un pas înspre păstrarea tradițiilor din această parte de țară.

Punctele gastronomice locale sunt bucătării în care turiștii pot mânca preparate specifice zonei. Acestea pot funcționa în ferme sau gospodării țărănești. Dincolo de profitul financiar, ele pot contribui la păstrarea și promovarea tradițiilor locale.

În scopul de a scopul de a oferi informații și de a-i sprijini pe cei care doresc să înființeze astfel de puncte, APDT – Turism Timiș organizează vineri, 12 februarie, în Tomești, o primă întâlnire pe această temă. Vor fi invitați fermieri și producători locali, investitori din zonă, proprietari de pensiuni și primari ai comunelor învecinate. Aceștia vor primi, de la consilieri ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța , informații despre cadrul legislativ și acces la Ghidul de bune practici realizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, inițiatoare a proiectului privind Punctele Gastronomice Locale.

De asemenea, vor fi prezenți și specialiști în turism și reprezentanți ai Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, care vor vorbi despre structurile de cazare din mediul rural și promovarea turistică a zonei. În Timiș, unul dintre produsele turistice care au funcționat bine în ultimii ani a fost Mic dejun la Margina.

About Post Author