Milionară din conturile clienților. Ar fi furat peste 2,5 milioane de euro

euro

O angajată a unei bănci a fost ridicată, marți, de polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DNA, fiind bănuită că, în ultimii 11 ani, a furat fără jenă din conturile clienților. Suma este impresionantă: 2,5 milioane de euro.

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și procurorii DIICOT Timișoara au făcut, marți, percheziție la mai multe persoane bănuite de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Mai simplu, în perioada 2010 – 2021, o angajată a unei bănci ar fi folosit ilegal date de identificare ale titularilor unor conturi bancare sau dispozitive de tip token sau digipass. Ea ar fi făcut 802 transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare ale unor clienți.

„Pe parcursul celor 11 ani, persoana ar fi accesat ilegal conturile de internet banking ale unor clienți (705 acte materiale) prin folosirea, fără drept, a dispozitivelor de tip token sau digipass. De asemenea, în vederea justificării unui transfer bancar, ar fi plăsmuit un înscris, sub semnătură privată, pretins încheiat de către un client al băncii, pe care l-ar fi folosit pentru a justifica un transfer bancar de aproximativ 73.000 de lei”, transmite IPJ Timiș. Prejudiciul este, spun polițiștii, de aproximativ 9 milioane de lei (2,5 milioane de euro).

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe patru minilingouri de aur, nouă telefoane mobile, opt memory stick-uri, un laptop, două ștampile și documente. De asemenea, au fost găsiți 7.500 de euro și 1.000 de lei. Cinci persoane au fost duse la sediul DIICOT, pentru audieri.

About Post Author