Michnik, Vodolazkin, Codrescu și Peixoto, la Timișoara. La Festivalul Internațional de Literatură

literatură

Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara a ajuns la ediția cu numărul 8. Tema, la 30 de ani de la Revoluție, este „Libertatea: Între istorie și literatură”. Vin în orașul de pe Bega nume importante din literatura mondială.

Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM) are loc în perioada 23-26 octombrie. Ediția cu numărul opt se anunță plină de provocări, cu invitați unul și unul. Îi veți putea întâlni pe Istoricul, eseistul și jurnalistul politic Adam Michnik, îndrăgitul scriitor rus Evgheni Vodolazkin, scriitorul american de origine română Andrei Codrescu și José Luís Peixoto, cel mai important scriitor portughez din nou generație, considerat „noul Saramago”. Totul se întâmplă în Sala Barocă a Muzeului de Artă, în serile de 23, 24 și 25 octombrie, începând cu ora 18.

„FILTM aduce, în viitoarea Capitală Culturală Europeană, nume de rezonanţă ale literaturii de pe continent şi din lume. Vă aşteptăm alături de scriitori, istorici, universitari şi jurnalişti importanți la lecturi, dialoguri, dezbateri şi polemici. După 30 de ani de la Revoluţie, ne bucurăm de libertate, între literatură şi istorie. Veniţi să scriem împreună patru zile de istorie literară!”, spune Robert Șerban, președintele FILTM.

Programul include lecturi publice în premieră și dezbateri pornind de la tema ediției din acest an: „Libertatea. Între istorie și literatură”, aleasă pentru a marca cei 30 de ani de la Revoluția din 1989. Va exista, de asemenea, o seară specială dedicată scriitorilor timișoreni și dialogului despre libertate, libertate de expresie, despre rolul scriitorului în cetate, în Timișoara, primul oraș românesc liber. Va fi chiar ultima seară a Festivalului: sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 18, la Librăria „La Două Bufnițe”.

About Post Author