Meta Spațiu & MV sci-art, la ultimele două expoziții din acest an

meta space

I Wandered Lonely as a Cloud, una dintre cele două expoziții care vor fi deschise la Meta Spațiu

Galeria Meta Spațiu & MV sci-art deschide ultimele două expoziții din acest an. Este vorba despre un dublu vernisaj care reunește lucrări de pictură, desen, instalație video și colaje. Participă artiști din Cluj, Timișoara, Franța și Republica Moldova.

Ultimele expoziții din 2022 de la Meta Spațiu & MV sci-art se deschid vineri, 25 noiembrie, de la ora 19. Este vorba despre două expoziții care vor putea fi văzute până la începutul anului viitor.

Proiectul „I Wandered Lonely as a Cloud” îi reunește pe artiștii Robert Andacs, Mathias Bar, Josepha Blanchet, Taisia Corbut, George Crîngașu, Norbert Filep și Ada Muntean. Ei propun lucrări de pictură, desen, instalație video, obiecte 3 D. Ideea proiectului este inspirată de poetul romantic William Wordsworth și a sa „I wandered loney as a cloud / Odă narciselor”, fiind o invitație la atitudine introspectivă asupra relației noastre cu lumea interioară, dar și cu mediul exterior.

A doua expoziție, „Portretul colectiv al orașului”, este rezultatul workshopului coordonat de artista Anna Bantiuc, de la Zpațiu Chișinău, în cadrul programului „Sci-art your life!”.

Timp de trei zile, studenții Anastasia Dem, Maria Dombrov, Ioana Oniciu, Victorina Popa, Miruna Rotar și artistul Ilie Duță au explorat orașul prin trasee în diverse zone, descoperind spațiul public dintr-o perspectivă diferită, cea a unui portret-profil care reunește viziuni diverse și personale. Va fi prezentat acum rezultatul traseelor de explorare și creativitate, prin care s-a realizat portretul colectiv al orașului.

About Post Author