Mesaj către primarul Fritz, în prag de carantină: Oare la alegeri virusul nu se transmitea?

Consternare și întrebări dinspre mediul de afaceri către primarul Dominic Fritz. Totul, în prag de carantinare a Timișoarei, măsură care va afecta în proporție covârșitoare o mulțime de businessuri care și așa abia mai respiră.

carantina

Intră sau nu Timișoara în carantină? Aceasta este întrebarea la care răspunsul va veni peste câteva zeci de minute. Până atunci, Dan Dinu, un om de afaceri local, i-a transmis primarului Dominic Fritz un mesaj simplu și dur. Dinu cere măsuri concrete în sprijinul mediului economic, grav afectat de pandemie.

„Am citit cu consternare mesajul prin care încercați lamentabil a vă cere scuze asupra deciziei pe care va trebui să o luați, de a carantina Timișoara. Și cum că votul dumneavoastră este doar un vot și nu conteaza așa mult. Atasat regăsiți o decizie de impunere a DFMT pentru plata impozitului de aproximativ 80.000 euro, pentru una din societățile pe care le dețin.

Vă rog frumos să veniți în sprijinul mediului de afaceri timișorean și să propuneți scutirea de la plata impozitului pentru un an de zile a sumelor datorate către bugetul local. Nu de alta, dar încercați să vă disculpați și încercati să ne arătați că vă pasă de ceea ce se întâmplă în micul oras de pe frumoasa Bega, condus de Arafat și Barna, prin dumneavoastră.

„Pandemia nu va trece stând lângă telefon”

Era să uit. Mai aveți pe masă o adresă, prin care vă cerem suspendarea chiriei de la Berăria 700, pe perioada în care, dumneavoastră ca instituție, ne interziceți desfășurarea activității, dar vreți să vă plătim chirie (…) O să vă rog ca în zilele de salar ale angajaților din Horeca, nu să vă uitați în ochii lor, pentru că nu o puteți face, dar să le scrieți pe Facebook și să le spuneți că și luna viitoare trebuie să se descurce cu 900 de RON, pentru că ei sunt cei care trebuie să lupte cu pandemia. Să știți că pandemia nu va trece stând lângă telefon și așteptând să sune Arafat și Barna.

P.S. Era să uit, oare la alegeri, virusul nu se transmitea?”, scrie Dan Dinu, pe Facebook. Vă reamintim, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este unul dintre susținătorii ideii de carantinare a orașului, în contextul în care rata de infectare se apropie de 8 / 1.000 de locuitori. Edilul șef consideră însă că măsura ar fi mai eficientă dacă s-ar aplica la nivelul întregului județ.