26 ianuarie 2021

Mergeți în Austria? Sunteți obligați să vă înregistrați înainte

austria

Autoritățile austriece au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Austria în contextul pandemiei de Covid-19. Acestea intră în vigoare în 15 ianuarie, de la ora 0.

Cei care călătoresc în Republica Austria au obligația de a se înregistra online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC”, disponibil aici. Formularele sunt disponibile în limbile germană şi engleză.

La momentul intrării pe teritoriul austriac, călătorii sunt obligați să prezinte confirmarea completării formularului menționat, în format electronic sau tipărit. Sunt exceptați transportatorii profesioniști de mărfuri, navetiștii, persoanele aflate în tranzit, persoane care participă la evenimente de familie care nu pot fi amânate (spre exemplu: ceremonii funerare).

Foarte important! Odată intrați pe teritoriul austriac, veți fi plasați în carantină timp de 10 zile, la domiciliu sau într-o locație adecvată, cu suportarea costurilor. Carantina poate fi suspendată după prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR-RT sau antigen, făcut, pe propria cheltuială, nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea în Austria. Aceste măsuri se aplică inclusiv turiștilor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Există și un număr de telefon de urgență al misiunii diplomatice, 0043 699 117 26027. (sursa foto: https://www.allgaeuer-zeitung.de/)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: